May 1, 2012

18. Gün - Radyoda hep duysam bi şarkı

Facebook'a girmeyen insan değilim, video paylaşmayan insan da değilim, izlemeyen hiç değilim. Emme ve lakin müzik videosu hiç izlemiyorum niyeyse, çok ilgimi çeken biri ya da dinlediğim grup bile olsa. Belki de uzun diye bilemedim. Bu şarkıyı da listemde herkes 5 kişinin 1 gitarı çaldığı videoyu paylaştığında hiç bilemedim, Özen ne zaman dinletti o zaman bildim. Sonra orjinali çıkıverdi bi anda, bilmiyorum hikayeyi. Ellen deGeneres ya da böyle bişey, onlara gitar verdi 5 tane, onu biliyorum ama.

Sözleri pek sallamıyodum, sadece "Somebody that i used to know" küçükken birinden hoşlaşmayı bırakınca sarfedip kendi kendimize evrenden intikam aldığımız Nazım Hikmet şiirini hatırlattı bana ilk anından beri:

 

"Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim. Kalbimde kalbine yok bile kinim. Bence artık sen de herkes gibisin."

Biraz ergen geldiydi, çok da dinlemedim, birine seni sallamıyorum dememenin en kötü yolu da olabilir zaten.

Geçen Cumartesi Tektekçi'de çalınca, sözlerini duyduğumda ergene bağladım heralde, Fatoş'a derken buldum kendimi. O günden sonra şarkıyı dinleme isteği duyuyorum. 

Zaten gerisini dinleyince de anlıyosun, o iş öyle değil. Adam artizlik peşinde değil, karşı tarafa "Terbiyesizsin" demek istiyor sadece.

1 yorum:

Fifi said...

Ben de sozlerini pek sallamamistim, gecen Glee'de cikti (hihihi) orda dinledim, hakikaten edebiyle insan misin ? Demis