Aug 16, 2010

hoşlandığımız mekanlarda bugün


sanırım ev mimarı olduğum için filmlerde görüp de çok beğendiğim evler kuşağında en son sardırdığım kore filmi "speedy scandal"ın büyük bir kısmının geçtiği cha tae-hyun'un evi oldu. mimari açıdan çok vurucu bir düzeni, planı olmasa da zevkle döşenmiş, iç mimarlığından çok dekorasyonunu sevdiğim bir ev. şarap kavı (paşabahçenin dilime kattığı şu kelime), bang&olefsen müzik seti.

film şener şen - ayşen gruda tarzında romantik-komik. zannımca eğlenceli. elalemin alt yazı/çeviri kabiliyetine kalmış, uzak diyarların espri anlayışı tabii ki nokta atışı yapmıyor. ama güldürüyor, iyi hissettiriyor.

beğendiğim mekanlarda geçen filmlerin mimarlarını bulmak kolay ama iş iç mimari olunca bulmak zor özellikle bi kore filminde. aradım ve bulamadım ve ben de filmden screenshotla işi halletmeye karar verdim.

filmin en iyi tarafı bence sanat yönetmeninin işi olduğunu sandığım işi yapan. jenerik konusunda top kimdeyse önünde saygıyla eğiliyorum. fikir çok yeni değil biliyorum ama uygulama hoş. ilk görsel jenerikten diğeri evden. mekan seçimleri totalde güzel, açılar da keza ama bütün filmi tekrar izleyerek screenshot alamadım.

çekik filmlerini pek sevemiyorum, çünkü insanları pek karıştırıyorum. sanırım burada ana karakterler bir kadın-bir erkek-bir çocuk gibi birbirinden farklı üç tipolojide olmasından takip etmekte sorun yaşamadım. onun da ötesinde ben sevsem de sevmesem de koreliler sanırım bu işi biliyor.

bence izleyin.

*filmde yiyilesi çocuklara ek var.

posterous'da pek çok fotoğraf var, burda yok isterseniz

Posted via email from enola is seriously gay

2 yorum:

Vadi said...

güzelmiş hakkaten şekerim

enola is gay said...

evet, çok bi özelliği yok ama çok temiz =)

öbür taraftan bak istersen buraya pek kalabalık oluyo çok görsel.