Jun 22, 2010

insanın asabını bozuyosunuz hasta hasta



kendinden olmayanı diğer uca savurma hastalığı türkiye vatandaşlarında tavan yaptı. herkes havalarda.

kendi kadar geniş olmayan ya da eğilimlerinden dolayı geniş bir dünya özlemindeymiş havası yaratanlar -misal DİNCİler- yani yeni nesil demokratlar, diğer misal herkese muhalif akp'ye çoğulculukçukcukluculukluklarından kuvvetle muhtemel "laissez passer, laissez faire"ci genç siviller, kendileri gibi olmayanları darbeci, ulusalcı, milliyetçi olarak adlandırmaya bayılıyorlar.

bu ülkede artık antilaik değilsen darbecisin, atatürk'ü eleştirmiyor RTE'ye dadanıyorsan ulusalcısın, ayrı bi boyutta da pkk'nın kürt hareketi değil dış mihrakların boku olduğunu söylüyorsan aşırı milliyetçisin.

şu ülkede bizim görmediğimiz günlerdeki siyasi olaylar, akabinlerinde darbe zamanlarında hem solda hem de sağda (bunların çoğunu da kibarlığımdan dedim belli ki) kafası çalışan üniversite öğrencisi ölmeseydi bu dünya şimdi siz kadar gerizekalının çoğunluk olduğu bir yer olmayacaktı belli ki..

ilhan selçuk "faşistti zaten" diyenler faşist değil ama ilhan selçuk onların istediğini istemediği için faşist, bi de aynı zamanda şeriata karşı olduğu için darbeci. bi de tabii ki akp'nin anayasa değişikliklerine karşı çıkanlar darbeci anayasa olduğu için bi önermeyle zaten darbeci.

ben milliyetçiyim diyenlerde, atatürkçülerde görülen milliyetçilik; amerikan askerleri çuval geçirirken hiddetlenen, israil anca türkiye'den giden yardım gemisine dokunurken söylenen, her erovizyon'da bize az puan veren kıbrıs'a kızan, dünya kupası'nda türkiye olaydı daha fazla keyif alacak olan, soyadı bi yerlerden tanıdık olduğu için tenisçi kesilenlerdeki stockholm sendromu, he ya.

0 yorum: