May 28, 2010

ikarus beni basarsa

ayranım yok içmeye ama zeynep'ten bildiğimden beri illaki bi sennheiser kulaklığım var.
hoparlör niyetine kullanılabileceğin dandik ama güzel px 100 ile başladığım yolculuğum, px 200 ile devam etti. bu px 200 dışarıya hiç ses vermez, dışarıdan da sana ses vermez bir kulaklık. nasıl bir meretse ama bozuluyor mütemadiyen. kendiminki bozuldu, hediye aldığım bozuldu. ama gönül ferman dinlemiyor, uzun süreli ilişki kolay bitirilemiyor.

şimdi bir px 200 - II var, hediye. kulağına taktığında müzik olmasa bile dış dünyayla ilişkin kesiliyor. o derece. hani kulağında kulaklık varken konuşunca bağırırsın ya o halleri düşün. ama çok da düşünmeye gerek yok çünkü bundan bahsetmicem. ama birine kısık sesle beyinsiz misin diye soracağıdım bir keresinde, sadece soracaktım, ama amacını aştı. sırf bu kulaklık yüzünden.
ben bu kulaklığımı takıyorum toplu taşımada sokakta yol alıyorum, karşıdan karşıya geçerken kulaklığı çıkarıyorum sakata gelmeyeyim diye. burdan yeterli hissiyatı verdim sanıyorum.

ama bu ikarus otobüsler var ya. inanılmazlar. zaten bu otobüslere denk gelirsen birincisi binmiyorsun. problemde burada yarısını kaybettiğimiz bir örneklem kümemiz var evet.
binmek durumundaysan "zaten şuracıkta ineceğim" diye, ayakta durabilirsen plaketi hakediyorsun, "istanbul gazisi" yazılı.
telefon çalarsa açmadığın bir otobüs bu eski ikaruslar. sesini duyurabilirsin belki ama duymanın imkanı yok. iki kişi binince konuşamıyoruz. gizli saklı kalmadı.
bu kulaklığı takıyorum, üstüne son ses rok bir müzik açıyorum yine de bana mısın demiyor. bu nasıl bir otobüs?! iett'nin diskosu mu bu? [askere gitmeyen sizler için açılımını veriyorum: disiplin koğuşu] suç işleyen şoförler bu otobüslere mi sürülüyor?
bu otobüslerden beşiktaş, kabataş çevresinde çok varmış, benim eskiden bunlarla çok işim olmazdı. uzaktan selamlaşırdık. o zamanlar iett'den ve şoförlerinden nefret ederdim. akbilden fazla para alıyorlar diye tiksinirdim. şimdi o otobüsteki şoförlere akbilim varsa bile akbil bastırıp 20 kuruş fazla veresim geliyor. bu nasıl bir acıdır? aihm'ye başvurun diyeceğim sıradakine. ama rejimdeyim yürüyorum.
sevdiceğin grubu sakin'in bi şarkısı var, "ikarus başarsa". ben bu şarkının adını çok yakın tarihe kadar "ikarus basarsa" olarak bildim. ne biçim groupieyim ben de bilmiyorum.
mevzum aslında bu değil ama benim otobüs sandığım ama alakası olmayan şu şarkıyı dinleyin de şimdi ikarus'ta olup müziğini duymayan gençleri düşünün, şükredin.
Ikarus Başarsa by Sakin
Download now or
listen on posterous
02 Ikarus Başarsa.mp3 (4943 KB)

Posted via email from enola is seriously gay

5 yorum:

Metin said...

Sennheiser iyidir guzeldir. Benimki 6-7 yasina basacak yakinda, HD 497.

Yesil otobusler cikana kadar kraldi o Ikarus'lar. Eski igrenc halk otobuslerini hatirla. Onlarin yaninda ferah ferah gidiyordun bunlarla.

Yesil otobusler ciktiginda da gunumuzun metrobuslerine benzer bir olayla Akaretler yokusunda topu atan bir 30M yesilin yolcularini toparladigini hatirliyorum emektar bir koruklu Ikarus'un.

Etrafimdaki butun sesleri yoketmek istiyorum diyorsan eger "noise-cancelling" sifatini arayacaksin. Ama Bose gibi markalarin iyi modelleri net asgari ucret fiyatinda. Ancak gectim Ikarus'u ucakta jet motoruna 5 metrede de otursan cit gelmez disardan. Bi de "isolated earphones" konsepti var motorda felan rahat etmek icin. Vespa alirsan dusunursun artik :)

enola is gay said...

yok ya sorun bizde ya da kulaklikta degil ikarus'ta. bildigin ziyan. ben memnunum sennheiser'dan. katlaniyo neyim.

iyi dayanmis. gerci zeynebinki de hala saglam ama benimkinin giris dagildi, cenker de ona bi giris takti yeni ama altin rengi butun karizmami cizdi =p
kolye niyetine takabilerdim tabi yine. coguzel kerata.

enola is gay said...

bi de o halk otobusleri var ya onlarda da ergonomi problemi var. butun koltuklar adeta bir durus bozuklugu sebebi.

bu kirmizilar 40 cekerli falan zaten di mi =p
sizin icin yeniledik diye ciktilar bi de bi ara. bizim icin atsaniz ya onlari.

can emrah said...

Ben de bir Sennheiser MM50 ve HD555 kullanicisi olarak, markayla ilgili tum goruslerine katiliyorum , cidden harikalar. Izolasyon konusunda kulak icine giren IEM dediklerini daha cok begeniyorum (MM50 ve turevleri), neticede kulak tikaci gibi calisiyorlar, arti super kaliteli ses verenleri de mevcut.

lakin bunlarin hepsi hava yoluyla yayilan sesi kesiyor. Ikarus adi verilen ozel ortamda, ses her yerden yayiliyor :) Govde titresimi, rezonans, balik istifi ortaminda ses, havadaki hizinin 10 yuz bin milyon kati daha hizli yayiliyor, kulagini tikasan kaburgandan duyuyorsun ama gene duyuyorsun sesi.

Al sana klise team :
Memleketimin ikarusunu bile ozledim ruhsuz Alman Deutsche Bahnlarinda...

enola is gay said...

galiba benim px200 daha iyiydi bundan. kulak içine girenlerin de sevmiyorum ya yazın da evet biraz terletiyo öbürü kışın ne kadar güzel gelse de..

ikarus'u ne özlicen yaee. eropa'da köylerde vardır belki, polonya'da lodz'da ikarus'u aratmaz otobüsler vardı. tabii ki bööle bi ses ortamı olamaz. olmamalı. insan haklarına aykırı.