Feb 14, 2010

recep ivedik

çok merak ediyorum bu insan neden bu işe devam ediyor. çevremde recep ivedik'e gülen insanlar var. ön yargı yapmayalım dedik, annemin yengesi-arkadaşının da gazına gelip 2.sini izlemeye gittik. 15 dk. dayanabildik. beni oraya götüren 2006'ya şahan videoları izleyerek girdiğimiz gerçeğiydi. bu bi zeytin dalıydı, yapamadım tükürdük çıktık.
şunu demekte yarar vardı, utansam da, ben "RECEP İVEDİK KAPATILSIN" entellerinden değil, ona para veren krolardanım. parasını verdim konuşuyorum.
2005lerde tanıdığımız, 2006ya bir ispanyolu dışlayarak birlikte girdiğimiz adam komikti, adam zekiydi, karakter tipsiz olsa da film iyi olabilirdi. ki aslında olamadığını tahmin etmemek bizim cahilliğimiz olmuş. zannediyodum ki "komik ya aslında diye serzenicem. beğenmeyenlere "ay ne özentisiniz" diye saldırıcam.
o kadar komik karakter arasından neden en dandiğini seçip onu daha da dandikleştirmiş anlamak zor. film sektöründen sana kültür katmasını beklemeyen bir insan dahi de olsan ya da arada sadece boş boş gülmek istiyorsan bile neden böyle bir filmi tercih edersin bilmiyorum.
şahan'ı izlediğimde filmi öyle anlatıyor ki yaptıklarının gerçek olduğuna inanırsan ki muhtemelen gerçektir, yok karikatürcülerle çalışmış ve dekolarları, replikleri karikatürcülerin yardımıyla yapıyormuşlar. bir anda o hissiyatı kolay verme sanatı adına.. emeğine yazıkmış.
ben bu "recep ivedik 2 sendromu"mdan sonra gora'yı izledim. aynı ön yargıyla. velhasıl güldüm anasını. adam hareket çekti ben dağıldım. tahta dedikçe gülüyorum.
şahan'ın zekasında sorguladığım nokta şu: sadece para için bu kadar seviyeyi düşürmez insan. seviye derken, öyle bir seviye ki bi daha istesen de çıkamazsın.
yönetmen kardeşini anlayabiliyorum. ordan kazandığı parayla istediği filmi çeker ve recep ivedik başına bela olmaz. keza sorun filmde değil karakterde. ama şahan bi daha film yapar da ben bi daha:
giderim.

küçükken sitede bi laf ederdik "osuruğa gülenin osuruk kadar aklı yoktur." al sana özlü söz.

3 yorum:

Sedat Bayrak said...

Bitiş cümlesi müthişmiş. Bunun smiley'ini yapmak lazim.

hande said...

sinemada 3 kere fragmanına maruz kaldım serinin son harikasının.
recep ivedik yanındaki adamın burnunu karıştırırken bütün salon anıra anıra gülüyodu, ayağıyla bi okey taşı araklama hadisesi var ki ben orda zaten bi gittim geldim.
film aynı sinemada 4 salonda falan oynuyor, söyleyene diil söyletene bak demek istiyorum sanırım özetle.

bi de galada "artık gala yapmanızı istemiyoruz" diyen kadın gasteciye, ben sana özel gösterim yapıcam ama film diil başka bi şey göstericem diyen bi insan şahan.
buna gülen yine gasteciler.

öyle medyanın böyle kralı, öyle başa böyle tarak.

enola is gay said...

ya bu adam bunca komikken şimdi cem yılmaz'ın tırnağı bile olamaz bi adam haline nası getirdi kendini o işte yazık olmuş.