Jul 11, 2009

hasankeyf

havalar dinsin ilk is hasankeyf'e gitmek olsun. bu hukumetin beceriksizligi ve politik hafizam bana "korkma bana hicbirsey olmayacak" demekte. varsin desin.

bahsettigim sudur ki, vakti zamaninin enerji bakani cumhur ersumer de "nukleer santral"e takikti, asikti, planktondu, gozu baska birsey gormuyordu. ve soyle talihsiz bir aciklama yabmisti "beni bu noktadan sonra bi allah durdurur." sen misin oyle diyen, allah cok takdir ettigim bir hareketle doganin, greenpeace'in ve benim intikamimi fena aldi, kendisini beyaz bir enerjiyle durdurdu. kendisi su an cobalt 30 yiyor bir yerlerde. amin diyelim madem bi kere allahi karistirdik artik beis duymaya gerek yok.

simdiki zamanin sozde cevre bakani da, anlamadigim zaten neden kendini enerji bakani saniyor da tum enerjisini cevreyi mahvetmeye adiyor, neyse, veysel eroglu hasankeyf'e kredi verecek olan avrupai firmalar turkiye o 153 tane insani, cevresel ve ekonomik sarti yerine getiremedigi icin krediyi vermekten vazgecti. bakan zaten bu tamamlayamayisi onceden kestirdiginden kendimiz yabariz yahu diyordu, kredi gidince kendini onayladi evet yapariz diyor. bu beyefendinin hisim hasim akraba vs. varsa soylesin, belli bi noktadan sonra allah fena durduruyor. daha once durdurmadiklarinin intikamini da aliyo diyelim elestiriler gelmeden gitsin.

bu beyefendi bence barajin olmayacaginin farkinda ama kendine biz kaybettik cevre kazandi demeyi yediremediginden israrli bir bicimde devam ediyor, zaten onumuzdeki secimlerde o koltuktan kosarak kendisi kacmak isteyecek. yabamadi olmasin yabtirilmadi olsun diye. o baraji biri yabarsa da yabacak olan sen degilsin eloglu!

bu bakanligin muadili bir de ulastirma ve haberlestirme ya da adi her neyse bakanligin, onun bakani var. ona da ayri hayranim.

insanin kendinden daha az kapasiteli adamlar tarafindan yonetilmesi cok sinir bozucu atam. meclis olur ofis olur okul olur.. anladin sen beni.

0 yorum: