Mar 28, 2009

gavur izmir

izmir'le ilgili yazdıktan sora aklımda olan şudur ki; çocukluktan çıktıktan sonra, olmadı ergenlikten sonra ilk defa gittiğim izmir'de gerçekten iktidara hak vermedim değil.

gavur izmir neden gavurmuş onu anladım.

çünkü izmir'in allahla işi kalmamış, başlarına felaket gelmemiş ki her gün bir istanbul insanı gibi işini allaha havale etsin. istanbul'da birgün geçmiyor ki allaha bir adım daha yaklaşmayasın.

en son bindiğim deniz otobüsünde 45 derece yatınca toplum dua etmeye başladı.

izmir'de ekmek elden su gölden.

izmir zaten allahtan alacağını almış.

zaten izmir'in çoğu kadın. bu kadınların da bankacılık olur, öğretmenlik olur, annelik olur gibi kadına daha çok yakıştırdığımız mesleklerle uğraşanları ya da ortayaş türk kadını zamazingolarına bulaşanları dışında çalıştığı da yok. bu kadınların çoğunun da durumu iyi, ekonomik olarak en fenasında kendi emekli maaşı var. çünkü bu kadınlar okumuş. ama çalışmamış. çünkü gerek kalmamış. anadolu kadınına en yakın olanı diploması mutfakta asılı zeytin yapıyo evine.

bi kere işle alakası hat safhada olan, para kazanması gereken halk istanbul'da, ya da en azından ortalıkta değil. işinde en fazla parayı kazanma ya da en zengin olma hırsınde olanlar zaten izmir'de çok vakit harcamazlar. izmir'de kalanlar konformistlerdir. bu kısmı takdir ediyoruz.

erkeklerin gidip gelmeli işlerde bulunduğu gözlendi. bi kadın izmir'de kalmışsa ya bu dediğim uğraşlardadır ya da evde zeytin kırıyodur. sokakta alımlı ve bakımlı çeşitli yaş gruplarında öbek öbek kadınlar görürsün, gezmeye diye dışarı çıkarlar. zaten dışarda da trafikle ilgili en büyük dertleri park yeridir. ona da zaten bütün okulları park yapan okul yöneticileri yardımcı olmaktadır. aile başına 1.5 araba düşen bir şehirde normaldir.

izmir'de insanlar evlerinde politika konuşsalar da sokakta politika konuşulmuyo. kadınlar hele hiç konuşmuyo. günün başında o gün yenilen yemekler üzerine daldan dala sohbetler, sonrası sosyal hayattan ve el becerisinden derken gün de biter. kimsenin de konuşması gerekmiyo, zaten herkes chp'li. "sen dsp'ye verme oy bölme beni sinirlendirme" kavgalarına ihtiyaçları yok.

canın ödp'ye mi vermek istedi, ver kimsenin umrunda olmazsın.

izmir yaşanabilir şehir derlerdi de inanırdım. bana göre değilmiş.

0 yorum: