Dec 7, 2008

önümüzdeki krizde şehrinizden adayım

daha lise mezunu olduğumdan bu kriz yetişemedim ama önümüzdeki 'kriz geliyür' cümlelerinin kurulmaya başladığı anda -ki amerika'da bir iki kule ya da bir iki banka çökmesi akabini uygundur- bütün paramı yatırıma yönelteceğim, paramı dolara basacağım, kredi kartıylan taksitle dolar bile alacağım - o zamana kadar mevzuatta böyle bir ilerleme bekliyorum-. sözde krizin sözde en patlak verdiği o anda hayalimdeki o evi ya da hayalimdeki eve dönüştürebileceğim en az bir barakayı alıp 'ama annem kriz var' diyip %30 mimar indirimim üstüne %20 bileşik olmayan indirim daha uygulatıp yarısına alıp o evi döşeyeceğim.

bu sırada eğer bir iş yerim var ise çalışanlardan msn'e girenleri kriz sebebiylen işten çıkarıp, sevgilisi olmayanları, sevgilisi askerde ya da uzakta olanları, seyahat engeli bulunmayanları ve bunların sairelerini iki kat çalıştırıp maaşlarına da zam yapmayacağım. iş yerim yok ise yukarda geçerli formula ilen bir tane de iş yeri yapıp krizi bahane edip sigortasız çalıştıracağım, 'istiyürsen git' diyeceğim.

tekrar bu sırada benim gibi doları olup da köşeyi dönenler yesin içsin diye bir kaç kafe, bir kaç butik açıp farklı alanlardaki amorf/zaha hadid köşeli tasarımlarım üzerinden zenginin malını alıp kendim zenginine transfer edeceğim.

işte budur benim reçetem.

hikayemizin gerçek hayatta yakın çevremizde olanlarla hiç bir alakası yoktur zaten bu iş yerinde kriz de daha yoktur.

0 yorum: